Pianomusik i Flen

Pianomusik i Flen är ett långsiktigt arrangemang och ett samarbete mellan initiativtagaren Piano Visions, Vänföreningen Pianomusik i Flen och Flens kommun med sin Kulturskola och Kultur och fritidsförvaltning. Konserterna äger rum i Församlingshemmet i Flen, Orrestagatan 8.

Se vår digitala Stenhammarfestival i Flen som sändes från församlingshemmet den 2 maj 2021.

 

Konserter hösten 2021


Beethovenfestival i Flen

Söndag 26 september 2021, kl 15.00

Bara Beethoven blir det vid säsongsstarten för Pianomusik i Flen söndag 26 september 15.00 i Församlingshemmet i Flen. Konsertidén med en Beethovenfestival i Flen planerades redan för över ett år sedan och nu hösten 2021 kan vi presentera en exklusiv festival bara för publiken i Flen med de fyra svenska pianisterna Matilda Lindholm, Mats Widlund, Johan Sandback och Stefan Bojsten.

Mer information & biljetter >>


Beethovens mångsidiga och på många sätt moderna musik kommer att förgylla hela höstens program som när folkkäre pianisten Hans Pålsson besöker Flen i oktober. I december stundar Beethovens 251-årsdag och vi får tillfälle att avnjuta de kända Diabellivariationerna med Per Tengstrand som kommer till Sverige och spelar i Flen och Stockholm.

Hans Pålsson – Beethoven 250 år

23 oktober 2021, kl 16.00
Hans Pålsson bjuder på ett helt program tillägnat 250-årsjubilaren Ludwig van Beethoven. Eroicavariationerna, baserade på ett tema ur hans tredje symfoni och den sista pianosonaten Opus 111 blir en storslagen inramning till de sex Bagatellerna opus 126. Komponerade sent i Beethovens liv är dessa enligt hans egen utsago “troligen det bästa jag skrivit”.


Per Tengstrand

15 december 2021, kl 19.00
Per Tengstrand framför Ludwig van Beethovens Diabelli-variationer.

 

Planerade konserter våren 2022


Claire Huangci

Claire Huangci bjuder på ett program med stor känslomässig spännvidd; före paus hör vi en av Mozarts mest tragiska sonater, Chopins dramatiska första ballad och ett knippe preludier av Rachmaninov. Efter paus en samling charmerande, virtuosa stycken av en tonårig Clara Schumann samt ett av romantikens mest monumentala pianoverk, Robert Schumanns Fantasia i C-dur.


Pianodag i Flen

Piano Visions arrangerar workshops och konserter i samarbete med Kulturskolan i Flen.


Med anledning av hälsotillståndet i Sverige och övriga världen måste Piano Visions reservera sig för eventuella inställda eller framflyttade konserter. Vi kommer att ta hänsyn och utgå från myndigheternas restriktioner och våra nationella och internationella artisters olika förutsättningar att framträda inför publik i Sverige.

Biljettbokning

Vuxen: 200 kr
Barn/ungdom/student: 100 kr
Elever i Kulturskolan får tillgång till fribiljetter i mån av plats. Bokas på info@pianovisions.se

Alternativ 1: Kortbetalning online
– biljett att skriva ut eller visa i smartphone.

Köp biljett >>

Alternativ 2: Biljettreservation via e-post
– till info@pianovisions.se. Vänligen ange evenemangstitel och konsertdatum samt antal biljetter.
Reserverade biljetter levereras efter betalning via Plus-/Bankgiro per e-post eller brev, alternativt hämtas ut i biljettkassan i foajén utanför konsertsalen senast 30 minuter innan konserten. Biljettkassan öppnar 45 minuter innan konserten.

Alternativ 3:
Biljetter säljs även i mån av tillgång vid entrén innan konserten.

Nyhetsbrev

Få information, programkommentarer, rabatter mm för konsertserien Pianomusik i Flen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!


Tidigare säsonger

 

Program 2019/2020

Oktober 2019 – Tuija Hakkila
Lördag 19/10 13.00: Pianoafton

November 2019 – Bengt-Åke Lundin
Lördag 23/11 16.00: Pianoafton

Mars 2020 – Claire Huangci
Lördag 7/3 16.00: Pianoafton

April 2020 – Melissa Jacobson-Velandia
Lördag 18/4 16.00: Pianoafton

Konserter säsongen 2017/2018

Informationsfolder (PDF)

Per Tengstrand

23 september 2017, kl 16.00

Per Tengstrand är en av våra mest internationella artister som regelbundet framträder med orkestrar runt hela världen. Just nu är han i full färd med att spela Beethovens samtliga sonater och på konserten i Flen får vi bland annat höra två av de mest spelade och omtyckta sonaterna, “Appassionata” och “Spöksonaten”.

Mer info & biljetter >>


Mats Widlund

26 november 2017, kl 16.00

Mats Widlund är en av Sveriges mest etablerade pianister med ett mångsidigt yrkesliv både som internationell solist och kammarmusiker, festivalarrangör, masterclasslärare samt professor vid Kungl. Musikhögskolan. I Flen framträder Mats med musik av Beethoven, Schubert, Edlund och Stravinsky.

Mer info & biljetter >>


Inese Klotina

18 februari 2018, kl 16.00

Inese Klotina är född, uppvuxen och utbildad i Riga och är idag en svensk eftertraktad solist och kammarmusiker. Inese har vunnit många prestigefyllda priser i samband med studier på Guildhall School i London och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon har uppmärksammats för sina lysande tolkningar av den ryske kompositören Nicolai Medtners pianoverk och på hennes konsert i Flen kommer några av Medtners mästerverk att möta musik av Schumann och Beethoven.

Mer info & biljetter >>


Bara Barock i Flen

15 april 2018, kl 16.00

Mayumi Kamata och Anna Paradiso Laurin är två klavervirtuoser med Stockholm som hemmahamn men med hela världen som spelplan. Musik för klavikord och cembalo står i centrum för denna spännande resa i barockens värld där Dan Laurin, en av vår tids ledande blockflöjtister, blir vår ciceron.

Mer info & biljetter >>

Säsongsabonnemang

Köp ett säsongsabonnemang till Pianomusik i Flen (4 konserter) och få 100 kr rabatt samt fri tillgång till videoarkiv och livestreaming av Piano Visions konserter på Konstakademien i Stockholm under hela säsongen.

Konserter säsongen 2016/2017

23 oktober: Terés Löf
4 december: Roland Pöntinen
25 mars: Paul Roberts
7 maj: Anders Kilström

23 oktober 2016, kl 16.00: Terés Löf

Mozart:
March nr 1 C-dur K.408
Fantasie d-moll K.397
Adagio h-moll K.540
Sonat Ess- dur K. 282
Sonat F-dur K.332
Sonat C-dur K. 545

Elisabeth Ask och Johan Karlsson läser ur Göran Sonnevis diktsamling ”Det okända”.

tereslofTerés Löf tillhör den unga generationen framstående svenska pianister som är verksamma både som kammarmusiker, pedagoger och solister. Bland kommande konserter med Terés Löf kan nämnas Stravinskys pianokonsert med Östgöta Blåsarsymfoniker i oktober 2016 samt Amy Beach pianokonsert tillsammans med Kungliga Filharmonikerna i augusti 2017.

Mer information och biljetter >>


4 december 2016, kl 16.00: Roland Pöntinen

Mozart: Sonat a-moll K.310
Ligeti: Cordes à vide ur Etyder bok 1
U. Chin: Etyd nr. 5 ”Toccata”
Chopin: Nocturne g-moll op.15 nr. 3 och Scherzo nr.3 ciss-moll op. 39
Prokofjev: Sonat nr. 7 B-dur op. 83
Rachmaninov: Preludier ur op.32 (nr 2, 3, 5, 8, 9 och 13)

Roland PöntinenRoland Pöntinen debuterade som 17-åring med Kungliga Filharmonikerna och har sedan dess varit en av Sveriges internationellt mest aktiva och välkända artister. Pöntinen har framträtt som solist med betydande orkestrar över hela världen. Bland höjdpunkterna märks konserter med Los Angeles Philharmonics i Hollywood Bowl, Philharmonia Orchestra i Paris och London samt framträdanden på London Proms i Royal Albert Hall.

Mer information och biljetter >>


25 mars 2017, kl 15.00: Paul Roberts

Liszt: Sonat h-moll
Ravel: Valses nobles et sentimentales
Debussy: Children’s Corner

paulrobertsDen brittiske pianisten Paul Roberts är verksam både som pianist, författare och lärare på Guildhall School of Music i London. Hans banbrytande böcker om pianomusiken av Debussy och Ravel har fått lysande recensioner runt hela världen liksom hans cd-inspelningar med pianomusik av samma kompositörer.

Mer information och biljetter >>


7 maj 2017, kl 16.00: Anders Kilström

Bach: Preludium & Fuga nr 8 ess-moll‬ ur DWK bok 1
Brahms: Intermezzo op 117 nr 2
Schubert: Sonat c-moll D 958
Amy Beach: Dreaming ur Four Sketches op 15
Ravel: Jeux d´eau
Luciano Berio: Erdenklavier och Wasserklavier
Schumann: Kreisleriana

Kilstrom solvinkelDen mångsidige pianisten Anders Kilström är välkänd både som solist och kammarmusiker och har konserterat i Europa, Nordamerika, Asien, Australien, Nya Zeeland och f.d. Sovjetunionen. Kilström är professor vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm men även en efterfrågad masterclass-lärare i Skandinavien.

Mer information och biljetter >>