Pianomusik i Flen

 

Pianomusik i Flen är ett långsiktigt arrangemang och ett samarbete mellan initiativtagaren Piano Visions, Vänföreningen Pianomusik i Flen och Flens kommun med sin Kulturskola och Kultur och fritidsförvaltning. Konserterna äger rum i Församlingshemmet i Flen, Orrestagatan 8.

 

Säsongsprogram 2020/2021

September 2020: Melissa Jacobson-Velandia

Det dansanta dominerar Melissa Jacobson-Velandias pianoafton. Prokofievs pianoversion av baletten Romeo och Julia, ett verk som står på egna ben och framfördes av tonsättaren själv redan innan baletten haft premiär; tre satser ur Albéniz Iberia med utpräglade dansrytmer; och Ginasteras Tre argentinska danser. Latinskt och ryskt är ett annat sätt att sammanfatta konserten, där tre Scarlatti-sonater också står på programmet, samt sagomusik av den ryske ‘impressionisten’ Tjerepnin.

Melissa Jacobson Velandia tillhör den intressanta kategorien unga svenska musikpersonligheter och uppmärksammades senast som finalist i det prestigefyllda svenska Solistpriset med Rachmaninovs pianokonsert nr. 3. Melissa har även vunnit Steinway Piano Competition i Düsseldorf.

Söndag 20 september kl. 16.00: Pianoafton med Melissa Jacobson-Velandia


Oktober 2020: David Huang

David Huang har satt samman ett mångfacetterat program som tar oss med på en tidlös musikalisk resa. Fem nutida kompositioner för piano vävs samman med små musikaliska mästerverk från renässans och barock.

För tre år sedan vann den svensk-kinesiske pianisten David Huang det prestigefulla Solistpriset och utsågs därpå till P2 Artist in Residence på Sveriges Radio. Kort därefter framförde han Stenhammars pianokonsert i d-moll med Radiosymfonikerna. David Huang har också uppmärksammats stort i kammarmusikserien ”Första Parkett”, en satsning som Huang arrangerade tillsammans med vänner och kollegor.

Söndag 25 oktober kl. 16.00: Pianoafton med David Huang


November 2020: Hans Pålsson

Beethoven – årets jubilar!
Hans Pålsson bjuder på ett helt program tillägnat jubilaren Ludwig van Beethoven. Eroicavariationerna, baserade på ett tema ur hans tredje symfoni och den sista pianosonaten Opus 111 blir en storslagen inramning till de sex Bagatellerna opus 126. Komponerade sent i Beethovens liv är dessa enligt hans egen utsago “troligen det bästa jag skrivit”.

Hans Pålsson, en av våra mest kända och folkkära artister spelar och berättar om Beethoven. På programmet står bl.a. Eroica-variationer och den sista pianosonaten, opus 111. Hans Pålsson har en lång rad av framgångar både i Sverige och internationellt. I TV-serien ”I döda mästares sällskap” trollband han tittare och lyssnare i alla åldrar.

Lördag 28 november kl. 16.00: Pianoafton med Hans Pålsson


 

Med anledning av hälsotillståndet i Sverige och övriga världen måste Piano Visions reservera sig för eventuella inställda eller framflyttade konserter. Vi kommer att ta hänsyn och utgå från myndigheternas restriktioner och våra nationella och internationella artisters olika förutsättningar att framträda inför publik i Sverige.

Biljettbokning

OBS! Max 50 biljetter säljs per konsert. Förköp rekommenderas!
Vuxen: 200 kr
Barn/ungdom/student: 100 kr
Elever i Kulturskolan får tillgång till fribiljetter i mån av plats. Bokas på info@pianovisions.se

Alternativ 1: Kortbetalning online
– biljett att skriva ut eller visa i smartphone.

Köp biljett >>

Alternativ 2: Biljettreservation via e-post
– till info@pianovisions.se. Vänligen ange evenemangstitel och konsertdatum samt antal biljetter.
Reserverade biljetter levereras efter betalning via Plus-/Bankgiro per e-post eller brev, alternativt hämtas ut i biljettkassan i foajén utanför konsertsalen senast 30 minuter innan konserten. Biljettkassan öppnar 45 minuter innan konserten.

Alternativ 3:
Biljetter säljs även i mån av tillgång vid entrén innan konserten.

Nyhetsbrev

Få information, programkommentarer, rabatter mm för konsertserien Pianomusik i Flen. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!


Tidigare säsonger

 

Program 2019/2020

Oktober 2019 – Tuija Hakkila
Lördag 19/10 13.00: Pianoafton

November 2019 – Bengt-Åke Lundin
Lördag 23/11 16.00: Pianoafton

Mars 2020 – Claire Huangci
Lördag 7/3 16.00: Pianoafton

April 2020 – Melissa Jacobson-Velandia
Lördag 18/4 16.00: Pianoafton

Konserter säsongen 2017/2018

Informationsfolder (PDF)

Per Tengstrand

23 september 2017, kl 16.00

Per Tengstrand är en av våra mest internationella artister som regelbundet framträder med orkestrar runt hela världen. Just nu är han i full färd med att spela Beethovens samtliga sonater och på konserten i Flen får vi bland annat höra två av de mest spelade och omtyckta sonaterna, “Appassionata” och “Spöksonaten”.

Mer info & biljetter >>


Mats Widlund

26 november 2017, kl 16.00

Mats Widlund är en av Sveriges mest etablerade pianister med ett mångsidigt yrkesliv både som internationell solist och kammarmusiker, festivalarrangör, masterclasslärare samt professor vid Kungl. Musikhögskolan. I Flen framträder Mats med musik av Beethoven, Schubert, Edlund och Stravinsky.

Mer info & biljetter >>


Inese Klotina

18 februari 2018, kl 16.00

Inese Klotina är född, uppvuxen och utbildad i Riga och är idag en svensk eftertraktad solist och kammarmusiker. Inese har vunnit många prestigefyllda priser i samband med studier på Guildhall School i London och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon har uppmärksammats för sina lysande tolkningar av den ryske kompositören Nicolai Medtners pianoverk och på hennes konsert i Flen kommer några av Medtners mästerverk att möta musik av Schumann och Beethoven.

Mer info & biljetter >>


Bara Barock i Flen

15 april 2018, kl 16.00

Mayumi Kamata och Anna Paradiso Laurin är två klavervirtuoser med Stockholm som hemmahamn men med hela världen som spelplan. Musik för klavikord och cembalo står i centrum för denna spännande resa i barockens värld där Dan Laurin, en av vår tids ledande blockflöjtister, blir vår ciceron.

Mer info & biljetter >>

Säsongsabonnemang

Köp ett säsongsabonnemang till Pianomusik i Flen (4 konserter) och få 100 kr rabatt samt fri tillgång till videoarkiv och livestreaming av Piano Visions konserter på Konstakademien i Stockholm under hela säsongen.

Konserter säsongen 2016/2017

23 oktober: Terés Löf
4 december: Roland Pöntinen
25 mars: Paul Roberts
7 maj: Anders Kilström

23 oktober 2016, kl 16.00: Terés Löf

Mozart:
March nr 1 C-dur K.408
Fantasie d-moll K.397
Adagio h-moll K.540
Sonat Ess- dur K. 282
Sonat F-dur K.332
Sonat C-dur K. 545

Elisabeth Ask och Johan Karlsson läser ur Göran Sonnevis diktsamling ”Det okända”.

tereslofTerés Löf tillhör den unga generationen framstående svenska pianister som är verksamma både som kammarmusiker, pedagoger och solister. Bland kommande konserter med Terés Löf kan nämnas Stravinskys pianokonsert med Östgöta Blåsarsymfoniker i oktober 2016 samt Amy Beach pianokonsert tillsammans med Kungliga Filharmonikerna i augusti 2017.

Mer information och biljetter >>


4 december 2016, kl 16.00: Roland Pöntinen

Mozart: Sonat a-moll K.310
Ligeti: Cordes à vide ur Etyder bok 1
U. Chin: Etyd nr. 5 ”Toccata”
Chopin: Nocturne g-moll op.15 nr. 3 och Scherzo nr.3 ciss-moll op. 39
Prokofjev: Sonat nr. 7 B-dur op. 83
Rachmaninov: Preludier ur op.32 (nr 2, 3, 5, 8, 9 och 13)

Roland PöntinenRoland Pöntinen debuterade som 17-åring med Kungliga Filharmonikerna och har sedan dess varit en av Sveriges internationellt mest aktiva och välkända artister. Pöntinen har framträtt som solist med betydande orkestrar över hela världen. Bland höjdpunkterna märks konserter med Los Angeles Philharmonics i Hollywood Bowl, Philharmonia Orchestra i Paris och London samt framträdanden på London Proms i Royal Albert Hall.

Mer information och biljetter >>


25 mars 2017, kl 15.00: Paul Roberts

Liszt: Sonat h-moll
Ravel: Valses nobles et sentimentales
Debussy: Children’s Corner

paulrobertsDen brittiske pianisten Paul Roberts är verksam både som pianist, författare och lärare på Guildhall School of Music i London. Hans banbrytande böcker om pianomusiken av Debussy och Ravel har fått lysande recensioner runt hela världen liksom hans cd-inspelningar med pianomusik av samma kompositörer.

Mer information och biljetter >>


7 maj 2017, kl 16.00: Anders Kilström

Bach: Preludium & Fuga nr 8 ess-moll‬ ur DWK bok 1
Brahms: Intermezzo op 117 nr 2
Schubert: Sonat c-moll D 958
Amy Beach: Dreaming ur Four Sketches op 15
Ravel: Jeux d´eau
Luciano Berio: Erdenklavier och Wasserklavier
Schumann: Kreisleriana

Kilstrom solvinkelDen mångsidige pianisten Anders Kilström är välkänd både som solist och kammarmusiker och har konserterat i Europa, Nordamerika, Asien, Australien, Nya Zeeland och f.d. Sovjetunionen. Kilström är professor vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm men även en efterfrågad masterclass-lärare i Skandinavien.

Mer information och biljetter >>