Pianomusik i Flen

Pianomusik i Flen är ett långsiktigt arrangemang och ett samarbete mellan initiativtagaren Piano Visions och Flens kommun med sin Kulturskola och Kultur och fritidsförvaltning. Alla elever i Kulturskolan får fri entré till konsertserien. Konserterna äger rum i Församlingshemmet i Flen, Orrestagatan 8.

Säsongsabonnemang

Köp ett säsongsabonnemang till Pianomusik i Flen (4 konserter) och få 100 kr rabatt.

Program 2018/2019

Plats: Församlingshemmet i Flen, Orrestagatan 8


Alessandra Ammara

Lördag 17 november 2018 16.00

Det italienska pianisten Alessandra Ammara har fått stor uppmärksamhet i den internationella musikvärlden genom sina fängslande tolkningar av inte minst Ravel och Debussy. Hon har varit solist med både Wiener- och Berlinsymfonikerna.

Mer info & biljetter >>


Francisca Skoogh

Lördag 8 december 2018 16.00

Francisca Skoogh debuterade vid 13 års ålder med Helsingborgs Symfoniorkester och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges främsta konsertpianister. Hon har erhållit det prestigefyllda ”Premier Prix” i både kammarmusik och piano vid Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris samt ”Solistdiplom” vid Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Under åren har Francisca deltagit framgångsrikt både i nationella och internationella tävlingar vilket resulterat i ett 2:a pris i Michelangelitävlingen och 1:a pris i det prestigefyllda Solistpriset i Sverige.

Mer info & biljetter >>


Staffan Scheja

Söndag 27 januari 2019 16.00

Staffan Scheja slog igenom som konsertpianist redan i tonåren och har efter det spelat på de flesta av världens stora scener och räknas i dag som en av Sveriges mest etablerade och folkkära artister. Han är professor i piano vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm sedan 1997 och ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien sedan 2001. Gotland har en särskild plats i Staffan Schejas hjärta och det är nu över 30 år sedan han grundade Gotland Chamber Music Festival.

Mer info & biljetter >>


Melissa Jacobson-Velandia

Söndag 3 mars 2019 16.00

Melissa Jacobson-Velandia hör till den unga generationen svenska uppmärksammade pianister. Piano Visions kommer att lyfta fram någon unik pianist ur denna framtidskategori under varje ny säsong. Melissa fick sin högskoleutbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med Staffan Scheja som lärare. Hon har, liksom Fransisca Skoogh varit finalist i det prestigefyllda svenska Solistpriset med Rachmaninovs pianokonsert nr. 3. År 2011 fick Melissa 1: a pris på Steinway Piano Competition i Düsseldorf och 2015 vann hon Schmolz und Bickenbacks musikkonkurrens i Düsseldorf.

Mer info & biljetter >>


Tidigare säsonger

Konserter säsongen 2017/2018

Informationsfolder (PDF)

Per Tengstrand

23 september 2017, kl 16.00

Per Tengstrand är en av våra mest internationella artister som regelbundet framträder med orkestrar runt hela världen. Just nu är han i full färd med att spela Beethovens samtliga sonater och på konserten i Flen får vi bland annat höra två av de mest spelade och omtyckta sonaterna, “Appassionata” och “Spöksonaten”.

Mer info & biljetter >>


Mats Widlund

26 november 2017, kl 16.00

Mats Widlund är en av Sveriges mest etablerade pianister med ett mångsidigt yrkesliv både som internationell solist och kammarmusiker, festivalarrangör, masterclasslärare samt professor vid Kungl. Musikhögskolan. I Flen framträder Mats med musik av Beethoven, Schubert, Edlund och Stravinsky.

Mer info & biljetter >>


Inese Klotina

18 februari 2018, kl 16.00

Inese Klotina är född, uppvuxen och utbildad i Riga och är idag en svensk eftertraktad solist och kammarmusiker. Inese har vunnit många prestigefyllda priser i samband med studier på Guildhall School i London och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon har uppmärksammats för sina lysande tolkningar av den ryske kompositören Nicolai Medtners pianoverk och på hennes konsert i Flen kommer några av Medtners mästerverk att möta musik av Schumann och Beethoven.

Mer info & biljetter >>


Bara Barock i Flen

15 april 2018, kl 16.00

Mayumi Kamata och Anna Paradiso Laurin är två klavervirtuoser med Stockholm som hemmahamn men med hela världen som spelplan. Musik för klavikord och cembalo står i centrum för denna spännande resa i barockens värld där Dan Laurin, en av vår tids ledande blockflöjtister, blir vår ciceron.

Mer info & biljetter >>

Säsongsabonnemang

Köp ett säsongsabonnemang till Pianomusik i Flen (4 konserter) och få 100 kr rabatt samt fri tillgång till videoarkiv och livestreaming av Piano Visions konserter på Konstakademien i Stockholm under hela säsongen.

Konserter säsongen 2016/2017

23 oktober: Terés Löf
4 december: Roland Pöntinen
25 mars: Paul Roberts
7 maj: Anders Kilström

23 oktober 2016, kl 16.00: Terés Löf

Mozart:
March nr 1 C-dur K.408
Fantasie d-moll K.397
Adagio h-moll K.540
Sonat Ess- dur K. 282
Sonat F-dur K.332
Sonat C-dur K. 545

Elisabeth Ask och Johan Karlsson läser ur Göran Sonnevis diktsamling ”Det okända”.

tereslofTerés Löf tillhör den unga generationen framstående svenska pianister som är verksamma både som kammarmusiker, pedagoger och solister. Bland kommande konserter med Terés Löf kan nämnas Stravinskys pianokonsert med Östgöta Blåsarsymfoniker i oktober 2016 samt Amy Beach pianokonsert tillsammans med Kungliga Filharmonikerna i augusti 2017.

Mer information och biljetter >>


4 december 2016, kl 16.00: Roland Pöntinen

Mozart: Sonat a-moll K.310
Ligeti: Cordes à vide ur Etyder bok 1
U. Chin: Etyd nr. 5 ”Toccata”
Chopin: Nocturne g-moll op.15 nr. 3 och Scherzo nr.3 ciss-moll op. 39
Prokofjev: Sonat nr. 7 B-dur op. 83
Rachmaninov: Preludier ur op.32 (nr 2, 3, 5, 8, 9 och 13)

Roland PöntinenRoland Pöntinen debuterade som 17-åring med Kungliga Filharmonikerna och har sedan dess varit en av Sveriges internationellt mest aktiva och välkända artister. Pöntinen har framträtt som solist med betydande orkestrar över hela världen. Bland höjdpunkterna märks konserter med Los Angeles Philharmonics i Hollywood Bowl, Philharmonia Orchestra i Paris och London samt framträdanden på London Proms i Royal Albert Hall.

Mer information och biljetter >>


25 mars 2017, kl 15.00: Paul Roberts

Liszt: Sonat h-moll
Ravel: Valses nobles et sentimentales
Debussy: Children’s Corner

paulrobertsDen brittiske pianisten Paul Roberts är verksam både som pianist, författare och lärare på Guildhall School of Music i London. Hans banbrytande böcker om pianomusiken av Debussy och Ravel har fått lysande recensioner runt hela världen liksom hans cd-inspelningar med pianomusik av samma kompositörer.

Mer information och biljetter >>


7 maj 2017, kl 16.00: Anders Kilström

Bach: Preludium & Fuga nr 8 ess-moll‬ ur DWK bok 1
Brahms: Intermezzo op 117 nr 2
Schubert: Sonat c-moll D 958
Amy Beach: Dreaming ur Four Sketches op 15
Ravel: Jeux d´eau
Luciano Berio: Erdenklavier och Wasserklavier
Schumann: Kreisleriana

Kilstrom solvinkelDen mångsidige pianisten Anders Kilström är välkänd både som solist och kammarmusiker och har konserterat i Europa, Nordamerika, Asien, Australien, Nya Zeeland och f.d. Sovjetunionen. Kilström är professor vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm men även en efterfrågad masterclass-lärare i Skandinavien.

Mer information och biljetter >>