Pianomusik i Boden

Konserter säsongen 2017/2018
Plats: Björksalen, Idrottsgatan 4, Boden

Mats Widlund

30 november 2017, kl 19.00

Mats Widlund är en av Sveriges mest etablerade pianister med ett mångsidigt yrkesliv både som internationell solist och kammarmusiker, festivalarrangör, masterclasslärare samt professor vid Kungl. Musikhögskolan. I Boden framträder Mats med musik av Beethoven, Schubert, Edlund och Stravinsky.


Inese Klotina

22 februari 2018, kl 19.00

Inese Klotina är född, uppvuxen och utbildad i Riga och är idag en svensk eftertraktad solist och kammarmusiker. Inese har vunnit många prestigefyllda priser i samband med studier på Guildhall School i London och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon har uppmärksammats för sina lysande tolkningar av den ryske kompositören Nicolai Medtners pianoverk och i Boden kommer några av Medtners mästerverk att möta musik av Schumann och Beethoven.

Om Pianomusik i Boden

Piano Visions startade våren 2016 upp konsertverksamhet i Boden i samarbete med Bodens kommun och Bodens orkesterförening. Verksamheten består av pianoaftnar i Björksalen samt workshops för unga pianointresserade elever vid Kulturskolan och Musiklinjen i Boden. I workshops som leds av Stefan Bojsten, professor i pianospel vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i samarbete med pianisten och pedagogen Johan Sandback får eleverna undervisning och introduktion till digitala resurser samt tips på hur man kan använda lärorika och inspirerande appar. Workshopen utgår från ett samtal med eleverna om musikens innehåll och det pianistiska hantverket med stort fokus på att lyssna och spela med varandra.