Pianomusik i Flen – Hans Pålsson (2021)

Hans Pålsson

23 oktober 2021, kl 16.00: Pianoafton med Hans Pålsson
Församlingshemmet i Flen, Orrestagatan 8, Flen
Längd: 1 tim. 45 min. inkl. paus

Hans Pålsson bjuder på ett helt program tillägnat förra årets jubilar Ludwig van Beethoven. Eroicavariationerna, baserade på ett tema ur hans tredje symfoni och den sista pianosonaten Opus 111 blir en storslagen inramning till de sex Bagatellerna opus 126. Komponerade sent i Beethovens liv är dessa enligt hans egen utsago “troligen det bästa jag skrivit”.

Program:
Ludwig van Beethoven:
Eroica-variationer, Op. 35
6 Bagateller, Op. 126
Sonat i c-moll, Op. 111

Hans Pålsson är en av Sveriges mest kända och uppskattade konsertpianister med en lång rad framgångar både i Sverige och internationellt. Han har en stor bredd i sin repertoar från Bach till nutid med stor vikt lagd vid klassicismen, bl.a. samtliga sonater och pianokonserter av Mozart och Beethoven. Vintern 2010 spelade Hans Pålsson Beethovens samtliga 32 pianosonater vid 8 utsålda konserter i Stockholms Konserthus under två och en halv vecka. Över 60 soloverk och pianokonserter har tillägnats honom och han är en ambassadör för den nya musiken. I TV-serien ”I döda mästares sällskap” där han spelade och berättade om tonsättare och deras verk nådde han ut till en stor del av svenska folket. I dessa 30 TV-program visade han även sitt stora kunnande som pedagog och trollband tittare och lyssnare i alla åldrar.

Biljettbokning

Ordinarie: 200kr
Ungdom/student: 100kr

Alternativ 1: Kortbetalning online
– biljett att skriva ut eller visa i smartphone.

Köp biljett >>

Alternativ 2: Biljettreservation via e-post
– till info@pianovisions.se. Vänligen ange evenemangstitel, konsertdatum samt antal biljetter.
Reserverade biljetter levereras efter betalning via Plus-/Bankgiro per e-post eller brev.

Alternativ 3: Biljettkassa
Biljetter säljs även i entrén innan konserten. Betala med kort, Swish eller kontant.

P.g.a. att det fortfarande finns Covid 19-rekommendationer gällande att undvika trängsel är antalet platser begränsat till 80 st för att möjliggöra avstånd mellan sällskapen. Förköp rekommenderas.