Om Piano Visions

Det finns ett stort intresse i vårt land för att spela piano. Omkring 50 000 barn och ungdomar spelar i musik och kulturskolor i landet och många står i kö för att få en plats. Tillgängligheten till inspelad pianomusik är genom digitala medier mycket inspirerande och rikhaltig på ett sätt som saknar motstycke i den västerländska musikhistorien. Däremot är mötet mellan musik, pianist och publik i en levande konsertform något unikt som blir alltmer sällsynt. En ny satsning av föreningen Piano Visions syftar till att ändra på den saken. Den rika pianorepertoaren är en kulturskatt och en angelägenhet som förtjänar att hållas levande inte bara i storstäder utan för alla människor som är intresserade av pianospel.


Piano Visions är en förening med syfte att tillgodose och stimulera intresset för levande framförd pianomusik. Föreningen arrangerar sedan 2014 en konsertserie med svenska och internationella pianister i Stockholm och Flen. Piano Visions arrangerar även konserter för barn och ungdomar i syfte att på lång sikt berika vår uppväxande generation till ett liv med musik och konst.

Initiativtagare och projektledare är Stefan Bojsten, pianist och professor vid Kungl. Musikhögskolan och Johan Sandback, pianist, pianopedagog och grundare av den världsledande webbplatsen för klassiskt pianospel, pianostreet.com.

De är båda drivande krafter i ideella föreningen EPTA Sweden (Svenska Pianopedagogförbundet) som ordförande respektive kassör och arrangerar inom denna bl.a. nationella och internationella pianolärarkongresser samt publicerat tidningen Svenska Pianobulletinen.