Livestream

LIVESTREAM – Söndag 19 november 2023 kl 16.00
Pianoafton med Anna Geniushene

För att se konserten som livestream eller i efterhand, bli stödmedlem i Piano Visions. Mer info nedan.

Anna Geniushene blev förra året silvermedaljör i den anrika Van Cliburn International Piano Competition och nu gästar hon Sverige för första gången. I konsertens första del får vi höra hur fyra olika kompositörer förhållit sig till den stora utmaning och viktiga milstolpe som det innebär att ge ut sitt första opus. Efter paus blir det pianistiskt fyrverkeri och finess i två sonater av Sergej Prokofiev. Bland konsertens mer sällan spelade repertoar finner vi ett stycke av den nu 85-årige ukrainske pianisten och kompositören Valentin Silvestrov och en vaggsång av polskfödde Mieczyslaw Weinberg.

Program:
Clementi: Sonat opus 1 nr 1 i Ess-dur
Tchaikovskij: Två stycken, opus 1, “Impromptu” och “Scherzo a La Russe”
Weinberg: Wiegenlied opus 1
Chopin: Rondo opus 1
Paus
Prokofiev: Sonat nr 5 opus 135
Silvestrov Ur Bagateller
Prokofiev: Sonat nr 4 opus 29

Anna Geniushenes fräscha, transparenta och kraftfulla tolkningar räckte ända till en silvermedalj i den anrika Van Cliburn International Piano Competition 2022 i Fort Worth, Texas, USA. Musikmagasinen på plats i Texas beskriver henne som ett klingande kraftverk av ren virtuositet i kombination av musikalisk personlighet. Vi glädjer oss åt att ha henne på Konstakademien när hon för första gången besöker Sverige.


Piano Visions Play – Medlem
Bli stödmedlem här >>
Med ett stödmedlemskap kan du se säsongens alla konserter live och i efterhand. Du kan även se konserter och masterclasses från tidigare säsonger.