21 april: Pianomusik i Flen – Inese Klotina

Söndag 21 april 2024 kl. 15:00 – Pianoafton med Inese Klotina
Församlingshemmet i Flen, Orrestagatan 8, Flen
Längd: ca 2 tim. inkl. paus

Ett av Bachs absolut populäraste klaververk får inleda konserten, ”Italiensk konsert” från 1735 komponerad för en tvåmanualig cembalo med möjlighet till dynamiska skillnader och skiftande klangfärg. Därefter K-N Gustavssons eftertänksamma poesi i Nocturne som leder över till Mozarts sena fristående ”Adagio” som bär spår från operadramatik och blickar in i romantiken. Med Gubaidulinas mörka, kraftfulla Chaconne tar konsertprogrammet ett språng in i 1900-talets senare del. Efter paus är familjen Schumann i centrum med några av Robert och Claras mest älskade och samtidigt ytterst pianistiskt avancerade pianokompositioner. Texter och poesi reciteras av skådespelaren Max Claesson.

Program:
J.S. Bach: Italiensk konsert BWV 971
K.N. Gustavsson: Nocturne
S. Gubaidulina: Chaconne
W.A. Mozart: Adagio h-moll K. 540
Paus
Robert Schumann:
Arabesque C-dur Op. 18
ur Fantasie C-dur Op. 17
Sats 1: “Durchaus phantastisch und leidenschaftlich vorzutragen”
Clara Wieck-Schumann:
Tre romanser op. 11
Notturno op. 6 nr 2
Robert Schumann: Novelette op. 21 nr 8

Inese Klotina är född, uppvuxen och utbildad i Riga och är idag en svensk eftertraktad solist och kammarmusiker. Inese har vunnit många prestigefyllda priser i samband med studier på Guildhall School i London och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon har uppmärksammats för sina lysande tolkningar av den ryske kompositören Nicolai Medtners pianoverk. År 2022 gjorde Inese ett bejublat framträdande med Rachmaninovs 1:a pianokonsert och Kungl. Hovkapellet på Operans stora scen.

Max Claesson inledde sin karriär som skådespelare på 70-talet och arbetade bl.a i en av de första sk.fria teatergrupperna i Sverige, ”Narrenteatern” intill Gröna Lund i Stockholm. Sedan 1976 har Max arbetat med en egen clownföreställning ”CLOWNEN MAX” som i år har ca 5.500 föreställningar bakom sig. Max Claesson har arbetat även med Svensk TV (bl a ”Destination Nordsjön” och ”Kusiner i Kubik”), film, Riksteatern, barn- och familjeprogram och kabaréer på nöjeskrogar som Mosebacke.

Biljettbokning

Vuxen: 200 kr
Barn/ungdom/student: 100 kr

Abonnemangsbiljett – vårens tre konserter:
Ordinarie: 500 kr (lösbiljettpris: 600 kr)
Ungdom/student: 250 kr (lösbiljettpris: 300 kr)

Alternativ 1: Kortbetalning online
– biljett att skriva ut eller visa i smartphone.

Köp biljett >>

Alternativ 2: Biljettreservation via e-post
– till info@pianovisions.se. Vänligen ange evenemangstitel, konsertdatum samt antal biljetter.
Reserverade biljetter levereras efter betalning via Plus-/Bankgiro per e-post eller brev.

Alternativ 3:
Biljetter säljs även i mån av tillgång vid entrén innan konserten. Biljettkassan öppnar 45 minuter innan konserten. Betala med kort, Swish eller kontant.

facebookiconFölj, dela och bjud in vänner till
evenemanget på Facebook!