17 september: Pianomusik i Flen – Oskar Ekberg

Hör Oskar Ekberg presentera programmet:

Söndag 17 september 2023 kl. 15:00 – Pianoafton med Oskar Ekberg & Etienne Glaser
Församlingshemmet i Flen, Orrestagatan 8, Flen
Längd: ca 2 tim 45 min. Vänföreningen bjuder på fika i pausen.

“Vingt Regards sur l’enfant Jésus” (Tjugo betraktelser över Jesusbarnet) är en av de mest originella, betydelsefulla och pianistiskt utmanande pianokompositionerna från förra seklet; en magnifik svit med speltid på dryga två timmar. Olivier Messiaen skapar i sina tjugo tablåer en klangligt sammanhängande pianistisk värld, ett sällsynt personligt musikaliskt universum. Verket framförs av Oskar Ekberg med Messiaens prolog till varje stycke reciterade av Etienne Glaser.

Program:
Olivier Messiaen: Tjugo betraktelser över Jesusbarnet

Oskar Ekberg

Oskar Ekberg har sedan debuten 2003 etablerat sig som en av de mest eftertraktade svenska pianisterna av sin generation. Oskar har konserterat i Europa, Ryssland, USA och Asien. Han har alltid sett ett värde i att lyfta och framföra repertoar som ligger utanför den vedertagna klassiska huvudfåran. Oskar har ägnat sig speciellt åt Olivier Messiaen och hans musik. Han var initiativtagare och producent för en av de största Messiaenfestivalerna i världen år 2008.

Etienne Glaser är skådespelare, regissör och manusförfattare. Han utbildades vid Dramatens elevskola och fortsatte därefter utomlands och i Sverige som teater- och operaregissör.
När regissören Suzanne Osten startade barn- och ungdomsteatern Unga Klara engagerade hon Etienne som skådespelare och även som regissör. Han blev känd för svenska folket i Suzanne Ostens filmer Mamma, Bröderna Mozart och Skyddsängel där han även var manusförfattare. Etienne Glaser är i dag också en uppskattad recitatör och föredragshållare.

Biljettbokning

Vuxen: 200 kr
Barn/ungdom/student: 100 kr

Abonnemangsbiljett – höstens tre konserter:
Ordinarie: 500 kr (lösbiljettpris: 600 kr)
Ungdom/student: 250 kr (lösbiljettpris: 300 kr)

Alternativ 1: Kortbetalning online
– biljett att skriva ut eller visa i smartphone.

Köp biljett >>

Alternativ 2: Biljettreservation via e-post
– till info@pianovisions.se. Vänligen ange evenemangstitel, konsertdatum samt antal biljetter.
Reserverade biljetter levereras efter betalning via Plus-/Bankgiro per e-post eller brev.

Alternativ 3:
Biljetter säljs även i mån av tillgång vid entrén innan konserten. Biljettkassan öppnar 45 minuter innan konserten. Betala med kort, Swish eller kontant.

facebookiconFölj, dela och bjud in vänner till
evenemanget på Facebook!