Pianoafton med Juliana Steinbach

11 maj 2015, kl 19.00
Konstakademien, Fredsgatan 12, Stockholm

Brasilianskfödda Juliana Steinbach anses vara en av de mest begåvade pianisterna i sin generation, uppskattad av kritiker och publik för sitt eldiga temperament, sin exceptionella karisma och totala tekniska kontroll i romantisk och modern repertoar, samt för sina eleganta och subtila tolkningar av verk från den klassiska eran.
Under de senaste åren har Juliana Steinbach konserterat flitigt över hela Europa, samt i Nord-och Sydamerika, Israel och Asien.

juliana_704764 - photo_Balazs_Borocz_Pilvax Studio

I Juliana Steinbachs pianoafton finns ett stort mått av dans och rörelse. Bachs C-mollpartita med sin mästerliga hantering av 1700-talet franska dansformer inleder programmet, medan den senare delen tar oss till 1900-talets Brasilien och de sydamerikanska dansrytmerna. Dessemellan får vi lyssna till ett av den ryska pianolitteraturens mest betydelsefulla verk, Tavlor på en utställning, där Mussorgskij tar oss med in i Viktor Hartmanns konstnärliga universum.

Kom gärna en stund innan konserten och förbered dig inför konsertupplevelsen i Konstakademiens trevliga miljö!

17.30 Konstakademiens café Lanthandels Espresso öppnar för konsertpubliken och erbjuder mat, dryck och fika.

18.15-18.30 Konsertintroduktion i foajén:
Konstakademien på Hartmanns tid
Som en introduktion till Mussorgskys verk “Tavlor på en utställning” berättar Konstakademiens intendent Eva-Lena Bengtsson om rysk konst på 1860- och 70-talet och dess relation till vad som under denna period sker på Konstakademien. (Introduktionen ingår i biljettpriset.)

19.00 Pianoafton med Juliana Steinbach

Program:
Johann Sebastian Bach: Partita nr 2 i C-moll
Mussorgsky: Pictures at an Exhibition
Darius Milhaud: Saudades do Brasil
Heitor Villa-Lobos: Ciclo Brasileiro

Köp biljett >>