Från Konstakademien till Wigmore Hall

Imogen Cooper är världsberömd för sina lyriska och virtuosa tolkningar av klassisk och romantisk pianomusik, och hon har sedan länge en utbredd internationell karriär. Härom året firade hon sin 70-årsdag med en recital i Wigmore Hall, London.

Även om Coopers repertoar har rört sig i oförutsägbara riktningar under de senaste säsongerna föll valet på Schuberts tre sista sonater för detta högtidliga evenemang – musik som har varit central för hennes raffinerade pianospel som under många år beundrats världen över.
Hör hela konserten i videon ovan.

Program: Franz Schubert – Sonat i C-moll D958, Sonat i A-dur D 959, Sonat i B-dur D960

Sista helgen i november 2021 återvänder Imogen Cooper till Wigmore Hall med ett nytt program som inleds med ytterligare en av Schuberts magnifika pianoverk, den stora sonaten i A-moll D 845 kompletterat av några av Franz Liszts och Maurice Ravels mest uppskattade pianoverk.

En vecka tidigare, lördag och söndag 20-21 november, får Stockholms konsertpublik det unika privilegiet att höra detta program då Imogen Cooper för första gången tar sig an Konstakademiens fina Steingraeber-flygel.


Lördag 20 november 2021, kl. 16:00
Söndag 21 november 2021, kl. 16:00

Konstakademien, Fredsgatan 12, Stockholm
Längd: 1 tim. 45 min. inkl. paus

Franz Schuberts gigantiska Sonat i a-moll sträcker sig från dröm till drama och blir den perfekta inledningen för engelska pianodrottningen Imogen Coopers musikepiska resa från tidig romantik till storslagen fransk vattensymfoni. Både Liszt och Ravel ägde konsten att berätta med sina toner, och i konsertens andra del ställs bl.a. sofistikerade valskaraktärer mot ungerskt temperament och virtuoseri.

Mer information och biljettbokning >>

OBS! Begränsat antal biljetter p.g.a. generösa avstånd i konsertsalen. BOKA I TID!