23 april: Pianolördag på Konstakademien

Varmt välkomna till Piano Visions två sista evenemang denna vår!
Lördagen den 23 april möter vi två av landets pianistlegendarer som bjuder in oss bakom kulisserna i den musikaliska verkstaden.

pianolördag-scheja-negro

11.00: Pianomusik för unga – Lucia Negro
I Pianomusik för unga får vi möta pianisterna ur konsertserien Pianomusik på Konstakademien och höra dem spela och berätta om sina program. Lucia Negro, bjuder på ett program där vi bl.a. får bekanta oss med variationsformen. Efter konserten finns möjlighet att ställa frågor till Lucia om alla tänkbara saker som handlar om pianospel och att provspela konsertflygeln. Konserten är riktad till barn och unga 7-18 år men intresserade i alla åldrar som vill lyssna och lära sig mer om pianomusik är varmt välkomna!

Program: Mozart: Sonat i c-moll sats 1 –  Sju svenska tonsättare: Variationer över “Blinka lilla stjärna där”, Schubert: Impromptu i B-dur – Ravel: Sonatin, sats 1

Fritt inträde. Anmälan sker genom mejl till info@pianovisions.se  Längd: 45 min.

13.00: Masterclass med Staffan Scheja
Vill du lära dig om hur man spelar Mozart och Beethoven?
Få en inblick i den musikaliska verkstaden och hör Staffan Scheja undervisa unga pianostudenter i säsongens sista masterclass på Konstakademien. Lyssna, lär och följ med i noterna i storbildsformat!

Musik som spelas:  Mozart: Pianokonsert nr 20 i D-moll, sats 1 (Nils Hansson Meng), Beethoven: Sonat i B-dur op 22, sats 1 (Klara Andersson) Mozart: Sonat i A-moll K 310, sats 1 (Daniel Hormazabal Cortez)

Biljettbokning >>
(Fritt inträde för barn och studerande. Vuxna 100 kr) Längd: 90 min.

Konstakadamiens café Lanthandelns Espresso håller öppet från kl. 11.


Infoblad för utskrift:


Arrangeras av föreningen Piano Visions i samarbete med Konstakademien, Lilla Akademien och RUM.


Alla konserter och masterclasses på Konstakademien i Stockholm, Fredsgatan 12 (bredvid Rosenbad). T-bana: T-centralen.