Pianomusik på Konstakademien – biljettsläpp våren 2023

Idag söndag den 8 januari öppnar biljettförsäljningen till vårens fyra konserter på Konstakademien. En nyhet är att vi återupptar vår populära abonnemangsbiljett som nu dessutom ger möjlighet till egen reserverad stol i konsertsalen under hela våren.

Till att börja med säljs endast abonnemangsbiljetter men på onsdag den 11 januari öppnar även försäljningen av lösa biljetter till de fyra konserterna.
Det kommer fortfarande att finnas möjlighet att köpa abonnemangsbiljetter ända fram till första konserten den 28 januari men efter den 11 januari kommer urvalet av platser att vara klart begränsat.
Om du vill ha bästa möjliga plats bör du alltså köpa din abonnemangsbiljett senast tisdag kväll.

En annan fördel med abonnemangsbiljett är att du får fri tillgång till livestream och videoarkiv (Piano Visions Play) under hela våren.


Abonnemangspriser

Egen reserverad sittplats samt Piano Visions Play
Ordinarie: 990 kr (lösbiljettpris: 1 160kr)
Ungdom/student: 490 kr (lösbiljettpris: 600 kr)

Köp abonnemangsbiljett här >>

Program våren 2023

Zlata Chochieva
Lördag 28/01 16.00: Pianoafton
Zlata Chochieva inleder med en alltför sällan spelad sonat i galant rokokostil vars virtuositet tar oss vidare in i Schumanns avancerade pianovärld. Efter Griegs ljusa pianolyrik väntar mörkare tongångar när Brahms, troligen med Beethovens klangvärld i tankarna, utmanar många av den klassiska kompositionsteknikens parametrar och tar dem till nya höjder.

Anders Widmark
Lördag 25/02 16.00: Pianoafton
Den tvåfaldige grammisvinnaren, jazzpianisten och kompositören Anders Widmark ges full frihet att utforska sin relation till soloflygeln i Konstakademiens intima miljö och utmärkta akustik. Räkna med att spelglädje och musikalisk fantasi tar oss med på en resa bortom alla genrebestämningar.

Love Derwinger
Lördag 18/03 16.00: Pianoafton
I denna pianoafton – som via ett fruset ögonblick av Tarrodi, Bachs melankoliska grubblerier och Mårtenssons pinfärska pianostycke, når sin kulmen i Skrjabins brännande extas – varvas musiken med läsning ur Derwingers senaste textsamling Drömbilder.

Roland Pöntinen
Lördag 29/04 16.00: Pianoafton
Roland Pöntinen bjuder på en jubileumskonsert med några av pianorepertoarens guldkorn. Mozarts operamässiga drama i a-moll leder över till Brahms poesi i tonsättarens sista kompositioner för solopiano. Frederic Chopins mästerliga miniatyrer i form av mazurkor blir upptakten till konsertens höjdpunkt med Chopins sista pianosonat.