Masterclasses på Konstakademien våren 2017

mc2017-montage

Piano Visions arrangerar under våren 2017 fyra masterclasses på Konstakademien i Stockholm med fyra internationella pianister i samband med deras konserter i serien ”Pianomusik på Konstakademien”.

Lördag 28 januari kl 13.00: Antti Siirala
Nyutnämnd professor vid Musikhögskolan i München, gästprofessor vid Julliard School och Sibeliusakademien. 

Lördag 25 februari kl 13.00: Valentina Lisitsa
En av världens hetaste pianistnamn med över 115 milj visningar på Youtube. Bra på att överraska som artist och numera mycket intresserad av pedagogik. 

Måndag 27 mars kl 10.00-16.00: Paul Roberts
Pianist, författare, pedagog och en av världens främsta experter på impressionistisk pianomusik. Undervisar på Guildhall School i London och ger masterclasses över hela världen. En mycket inspirerande och färgstark lärare.

Lördag 22 april kl 13.00: Anders Kilström
Anders Kilström är professor vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och en av Sveriges mest rutinerade pianister och pianopedagoger. 

Masterclass med Paul Roberts blir en heldag med möjlighet till lunch. Man kan gå och komma som man vill.

Under våren 2017 vill vi gärna lyfta fram den här spännande kombinationen av undervisning-konsert-föreläsning. Mycket beroende på det intressanta lärar-teamet men också de utmärkta förutsättningarna som gäller i Konstakademiens konsertsal. I masterclassen får vi höra pianisterna i serien “Pianomusik på Konstakademien” dela med sig av sina kunskaper om det pianistiska hantverket, vad gäller t.ex. interpretation, klangbehandling och pianoteknik, i samtal med studenter från bl.a. Kungl. Musikhögskolan. Med hjälp av ljudförstärkning av lärarens röst och noter som projiceras i storbildsformat på väggen blir det enkelt för publiken att följa med i den “musikaliska verkstaden”. Undervisningen äger rum i Konstakademiens vackra Hörsal, samma sal som konserterna i serien Pianomusik på Konstakademien.

Biljetter: 100 kr/ per gång (Barn/ungdom/student gratis). Biljettbokningen nås från respektive evenemangs sida.