Festival Debussy 100 ur pianistens perspektiv

Den universella klangpoeten och stilbildaren Claude Debussy (1862-1918) gick ur tiden för hundra år sedan. Piano Visions uppmärksammar minnet med en festival där hans samtliga verk för solopiano framförs under sista helgen i september. Pianomusiken framförs av svenska och internationella pianister från klassiskt till jazz, musikhögskolestudenter samt elever vid musik- och kulturskolor.

Så här säger några av Sveriges ledande konsertpianister som medverkar i festivalen:

“Debussys musik är tidlös, banbrytande, färgrik och inte minst frigörande för den som spelar, och för den som lyssnar. Som pianist är det en lyx och en dröm att under festivalhelgens unika seanser få uppleva alla facetter av Debussys rika produktion för piano!”
— Roland Pöntinen


Lucia Negro

“Festivalen blir ett helt unikt tillfälle att få lyssna till Debussys hela pianoproduktion. Jag tror inte att det har hänt tidigare. Passa på och njut!”
— Lucia Negro


“Tänk att få samlas så många pianister i en festival kring Debussy – 1900-talets stora nyskapande klangpoet som lyckats fånga och beskriva både människor, platser och hela kulturer med hjälp av sina toner.”
— Staffan Scheja

Mer information och biljetter >>