Chopins etyder och Rachmaninovs variationer med Zlata Chochieva

«It is certainly one of the most consistently inspired, masterfully executed and beautiful-sounding versions of Chopin Etudes I can recall.»
― Gramophone

Så skriver det internationella musikmagasinet Gramophone om Zlata Chochievas inspelning av Chopin Etyder. Lyssna på dem på Spotify eller hör henne spela de tolv etyderna i opus 25 live här:

Live i Stockholm på söndag!

På söndag får vi höra henne spela etyderna opus 25 nr 2, 8 och 9 när framträder i konsertserien Pianomusik på Konstakademien.

Köp biljett >>

Bland övriga verk i programmet kan det vara intressant att lyssna in sig i förväg på de unika, men sällan framförda, variationerna över Chopins c-mollpreludium. Detta var Rachmaninovs första storskaliga verk för solopiano och är mycket innehållsrikt, med stor uppfinningsrikedom och variation i karaktär och uttryck. Sammanfattingsvis följer de första elva variationerna temat ganska nära, medan den tolfte avviker. Den börjar som en fuga och utvecklas till en improvisatorisk kadens. Variationer 13-18 har även de en friare form, och blir efter hand längre och mer komplexa. De avslutande variationerna 19-22 växer ihop till en virtuos och bländande final.

Här framförs verket av Chochieva i en konsert under Gilmore Keybord Festival i oktober 2017:

 

Söndag 21 januari kl. 16:00
Pianoafton med Zlata Chochieva

Läs mer och köp biljett >>