Pianomusik på Lunnevad

Våren 2023 startade ett nytt spännande samarbete mellan den välrenommerade musikutbildningen på Lunnevads folkhögskola och föreningen Piano Visions. I maj spelade de två pianisterna Matilda Lindholm och Gunvor Andersson, och i oktober fick vi lyssna till Pontus Carron. I april 2024 fortsätter serien med en konsert med Inese Klotina. Varmt välkomna!

Lördag 20 april 2024 kl 16.00:
Pianoafton med Inese Klotina

Ett av Bachs absolut populäraste klaververk får inleda konserten, ”Italiensk konsert” från 1735 komponerad för en tvåmanualig cembalo med möjlighet till dynamiska skillnader och skiftande klangfärg. Därefter K-N Gustavssons eftertänksamma poesi i Nocturne som leder över till Mozarts sena fristående ”Adagio” som bär spår från operadramatik och blickar in i romantiken. Med Gubaidulinas mörka, kraftfulla Chaconne tar konsertprogrammet ett språng in i 1900-talets senare del. Efter paus är familjen Schumann i centrum med några av Robert och Claras mest älskade och samtidigt ytterst pianistiskt avancerade pianokompositioner. Texter och poesi reciteras av skådespelaren Max Claesson.
Mer information & biljetter >>


Tidigare konserter i serien:

Måndag 16 oktober 2023 kl. 18.30:
Pianoafton med Pontus Carron

Lördag 6 maj 2023 kl 16:00 på Lunnevads folkhögskola, Vikingstad
Konserten består av två delar. Total längd ca 2 timmar inkl. paus.

Musikaliska legender

Matilda Lindholm, piano

Ett program där musik och text tillsammans gestaltar kvinnor vars öden genom historien blivit legender.

Melanie Bonis – Ur Femmes de Legendes
Lili Boulanger – Trois morceaux
Nadia Boulanger – Vers la vie nouvelle
Franz Liszt – Ballade nr 2

Pianomusik & vatten

Gunvor Matilda Andersson, piano

Pianisten Gunvor Matilda Andersson bjuder på en konsert som utgår från hennes konstnärliga masterarbete “Ett fritt associerande kring vatten”. Tillsammans med ljud- och videokonst av Maria Hilmersson Landgren skapas både visuella och klangliga vattenlandskap, med en utgångspunkt i Debussys Images och sen vidare genom friare improvisationer.

Claude Debussy:
Images bok 1
– Reflets dans l’eau
– Hommage à Rameau
– Mouvement

Preludium nr 10, “La cathédrale engloutie”