Jazz på Konstakademien: Örjan Hultén & Adam Forkelid

Örjan Hultén & Adam Forkelid

Lördag 11 januari 2020 kl. 18:00 – Jazz med Örjan Hultén & Adam Forkelid
Konstakademien, Fredsgatan 12, Stockholm
Längd: ca. 1 tim 45 min inkl. paus
Konstakademiens Kafé håller öppet innan konserten och under pausen.

OBS! Konserten livestreamas ej.

Välkommen till en ny jazzscen i Stockholm där spännande musik framförs i intim miljö med utmärkt akustisk och Piano Visions konsertflygel i centrum!

Program:
För tio år sedan bildade Örjan Hultén sin kvartett Orion. Grundpelarna var pianisten Adam Forkelid och Örjan på saxofon, och de spelade en hel del i duoformat innan det blev en kvartett. Nu återförenas Örjan och Adam som duo igen, och det gnistrar om musiken!
Båda musikerna har tagit med sig nya spännande kompositioner och säkert får vi höra några guldkorn ur kvartettrepertoaren i nytolkningar av dessa två förnämliga improvisatörer.

Örjan Hultén, saxofoner
Adam Forkelid, piano

Örjan Hultén är kompositör, bandledare och en av Sveriges främsta saxofonister. En musikalisk sökare som ständigt letar efter nästa utmaning. Sopran- och tenorsaxofonist med en lång och varierad karriär bakom sig. Han är en lysande solist som kombinerar öppenhet med struktur. I sina kompositioner rör han sig fritt över gränser och genrer. Ibland hörs drag från Mellanöstern och Balkan, ibland kan man skönja drag av Wayne Shorter eller Joni Mitchell. Men de tydligaste spåren är hans egna.
Örjan leder sin egna kvartett Orion sen tio år tillbaka och har en trio tillsammans med Filip Augustson och Fredrik Rundqvist.
Han hörs också i en rad andra band som t ex niomannabandet Horncraft och Tassos Spiliotopoulos Quartet.

Adam Forkelid är en av de mest framstående jazzpianisterna i landet. Han spelar med en rad egna grupper, som den innovativa trion Lekverk, framåtblickande elektrojazzgruppen Soundscape Orchestra och den egensinniga kvartetten PACE. Adam släppte förra året en uppmärksammad trioskiva i eget namn, med mästerbasisten Georg Riedel och trumfenomenet Jon Fält.
Meritlistan inkluderar även musiker och band som Joakim Milder, Magnus Öström, Rigmor Gustafsson, Peter Asplund, Kjell Fagéus, Norrbotten Big Band, Gavin Bryars, Louis Cole och Genevive Artadi.
Adam är också huvudlärare i jazzpiano på KMH och har mottagit flera stipendier och utmärkelser som musiker och kompositör, bl a från Bert Levins Stiftelse och STIM.

Biljettbokning

Vuxen: 250kr
Barn/ungdom/student: 100kr
Plus: 350kr

Alternativ 1: Kortbetalning online
– biljett att skriva ut eller visa i smartphone.

Köp biljett >>

Alternativ 2: Biljettreservation via e-post
– till info@pianovisions.se. Vänligen ange evenemangstitel och konsertdatum samt antal biljetter.
Reserverade biljetter levereras efter betalning via Plus-/Bankgiro per e-post eller brev, alternativt hämtas ut i biljettkassan i foajén utanför konsertsalen senast 30 minuter innan konserten. Biljettkassan öppnar 45 minuter innan konserten.

Alternativ 3:
Biljetter säljs även i mån av tillgång vid entrén innan konserten.

facebookiconFölj, dela och bjud in vänner till
evenemanget på Facebook!