Erbjudande till Kungl. Musikhögskolans konsertpublik

Den traditionsrika pianoaftonen har sina rötter i 1800-talets salonger där konst, artisteri och social samvaro blandades på ett förtjänstfullt sätt. Även idag finns ett stort intresse i samhället för att spela piano och att lyssna till den klassiska pianorepertoarens fascinerande mästerverk. Tillgängligheten till inspelad pianomusik är tack vare digitala medier mycket rikhaltig och inspirerande på ett sätt som saknar motstycke i den västerländska musikhistorien. Däremot är det unika mötet mellan musik, pianist och publik i en levande konsertform något som tyvärr blir allt mer sällsynt.

Konstakademiens nya pianoserie

En ny satsning av Konstakademien i samarbete med Musikaliska Akademien och föreningen Piano Visions syftar till att ändra på den saken. Den rika pianorepertoaren är en kulturskatt av stort värde som förtjänar att hållas levande men också utvecklas med nyskapande konsertformer samt kopplingar till andra konstarter. I Konstakademiens inspirerande miljö låter vi denna historiska pianotradition utvecklas med hjälp av nyskapande koncept.
Konsertseriens första säsong, som består av nio pianoaftnar med svenska och internationella pianister, inleds den 15 september med den svenska världspianisten Peter Jablonski.

Program säsongen 2014/2015:

15/9: Peter Jablonski
20/10: Murray McLachlan
17/11: Anna Christensson
15/12: Oskar Ekberg
19/1: Roberto Prosseda
16/2: Staffan Scheja
16/3: Hans Pålsson
13/4: Laura Mikkola
11/5: Juliana Steinbach

Erbjudande om rabatt på abonnemang

Piano Visions och Konstakademien erbjuder KMH:s stampublik er specialpris på abonnemang.

För enbart nio konserter är då priset 1.300:- (500:- rabatt mot ordinarie biljettpris). För plusabonnemanget är motsvarande pris 1.950:- (650:- rabatt).

Läs mer om abonnemangen och boka enligt instruktioner på sidan om biljetter. Ange bokningskod KMH14 för att erhålla rabatten.