3 februari: Pianomusik på Konstakademien – Staffan Scheja

Söndag 3 februari 2019 kl. 16:00 – Pianoafton med Staffan Scheja
Konstakademien, Fredsgatan 12, Stockholm
Längd: ca. 2 tim. inkl. paus

UTSÅLT!
Det finns just nu inga biljetter kvar till konserten men återlösta biljetter säljes i kassan 15 minuter innan konserten.

Konserten kan ses via livestream på Piano Visions Play.
Endast denna konsert: 100 kr
Piano Visions Play – 12 månader: 350 kr

Köp livestream >>

Välkommen till årets första konsert på Konstakademien med Staffan Scheja som solist och Johan Rabaeus som recitatör!

Johan Rabaeus
Konserten inleds med Schuberts sonat i A-dur D 959, som med sin perfekta balans mellan lyrisk sångbarhet, känslomässig intimitet och pianistisk briljans, rankas av många som ett av genrens största mästerverk. Staffan Scheja tolkar i sitt program dessutom Schumanns Humoreske — ett verk lite i skuggan av Kreisleriana, men vars blandning av “skratt och gråt” tonsättaren själv var mycket nöjd med. Vad innebär det att bära en mask, och vad är masken utan sin bärare? Frågor som dessa ligger till grund för Szymanowskis dramatiska och komplexa musik i Masques, som anknyter till myter och berättelser om list och dubbelspel.


Program:
Schubert: Sonat i A-dur, D 959
Schumann: Humoreske opus 20
Szymanowski: Masques opus 34

Staffan Scheja slog igenom som konsertpianist redan i tonåren och har efter det spelat på de flesta av världens stora scener och räknas i dag som en av Sveriges mest etablerade och folkkära artister. Han är professor i piano vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm sedan 1997 och ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien sedan 2001. Gotland har en särskild plats i Staffan Schejas hjärta och det är nu över 30 år sedan han grundade Gotland Chamber Music Festival.

Johan Rabaeus inledde sin teaterbana i grupper som Modellteatern och Pistolteatern. Han har spelat pjäser såsom Fastighetsskötaren och Vildanden på Stockholms Stadsteater. Sedan 1984 har Johan varit verksam vid Dramaten där han medverkat i fler än 30 produktioner. På senare år har han medverkat i långköraren Den girige och Amadeus. Johan Rabaeus är också verksam inom radio, tv och film, där han bland mycket annat har medverkat i Ondskan, Talismanen, Rederiet, Gossip, Herr von Hancken, Trolösa, Ivar Kreuger, Jerusalem och Sommaren.

Kom gärna en stund innan konserten och förbered dig inför konsertupplevelsen i Konstakademiens trevliga miljö!

Biljettbokning

Vuxen: 250kr
Barn/ungdom/student: 100kr
Plus: 350kr

Alternativ 1: Kortbetalning online
– biljett att skriva ut eller visa i smartphone.

Köp biljett >>

Alternativ 2: Biljettreservation via e-post
– till info@pianovisions.se. Vänligen ange evenemangstitel och konsertdatum samt antal biljetter.
Reserverade biljetter levereras efter betalning via Plus-/Bankgiro per e-post eller brev, alternativt hämtas ut i biljettkassan i foajén utanför konsertsalen senast 30 minuter innan konserten. Biljettkassan öppnar 45 minuter innan konserten.

Alternativ 3:
Biljetter säljs även i mån av tillgång vid entrén innan konserten.

facebookiconFölj, dela och bjud in vänner till
evenemanget på Facebook!