27 januari: Pianomusik i Flen – Staffan Scheja

Staffan Scheja

Söndag 27 januari 2019 kl. 16:00 – Pianoafton med Staffan Scheja
Församlingshemmet i Flen, Orrestagatan 8, Flen
Längd: ca. 2 tim. inkl. paus

Köp biljett >>

Schuberts sonat i A-dur D 959, med sin perfekta balans mellan lyrisk sångbarhet, känslomässig intimitet och pianistisk briljans, rankas av många som ett av genrens största mästerverk. Staffan Scheja tolkar i sitt program dessutom Schumanns Humoreske — ett verk lite i skuggan av Kreisleriana, men vars blandning av “skratt och gråt” tonsättaren själv var mycket nöjd med. Vad innebär det att bära en mask, och vad är masken utan sin bärare? Frågor som dessa ligger till grund för Szymanowskis dramatiska och komplexa musik i Masques, som anknyter till myter och berättelser om list och dubbelspel.

Program:
Schubert: Sonat i A-dur, D 959
Schumann: Humoreske opus 20
Szymanowski: Masques opus 34

Staffan Scheja slog igenom som konsertpianist redan i tonåren och har efter det spelat på de flesta av världens stora scener och räknas i dag som en av Sveriges mest etablerade och folkkära artister. Han är professor i piano vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm sedan 1997 och ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien sedan 2001. Gotland har en särskild plats i Staffan Schejas hjärta och det är nu över 30 år sedan han grundade Gotland Chamber Music Festival.

Biljettbokning

Vuxen: 150kr
Barn/ungdom/student: 50kr

Alternativ 1: Kortbetalning online
– biljett att skriva ut eller visa i smartphone.

Köp biljett >>

Alternativ 2: Biljettreservation via e-post
– till info@pianovisions.se. Vänligen ange evenemangstitel och konsertdatum samt antal biljetter.
Reserverade biljetter levereras efter betalning via Plus-/Bankgiro per e-post eller brev, alternativt hämtas ut i biljettkassan i foajén utanför konsertsalen senast 30 minuter innan konserten. Biljettkassan öppnar 45 minuter innan konserten.

Alternativ 3:
Biljetter säljs även i mån av tillgång vid entrén innan konserten.

facebookiconFölj, dela och bjud in vänner till
evenemanget på Facebook!