23 september: Pianomusik på Konstakademien – Oskar Ekberg

Hör Oskar Ekberg presentera programmet:

Lördag 23 september 2023 kl. 16:00 – Pianoafton med Oskar Ekberg & Etienne Glaser
Konstakademien, Fredsgatan 12, Stockholm
Längd: ca 2 tim 45 min. inkl. paus

“Vingt Regards sur l’enfant Jésus” (Tjugo betraktelser över Jesusbarnet) är en av de mest originella, betydelsefulla och pianistiskt utmanande pianokompositionerna från förra seklet; en magnifik svit med speltid på dryga två timmar. Olivier Messiaen skapar i sina tjugo tablåer en klangligt sammanhängande pianistisk värld, ett sällsynt personligt musikaliskt universum. Verket framförs av Oskar Ekberg med Messiaens prolog till varje stycke reciterade av Etienne Glaser.

Oskar Ekberg

Program:
Olivier Messiaen: Tjugo betraktelser över Jesusbarnet

Läs mer om verket här >>

Oskar Ekberg har sedan debuten 2003 etablerat sig som en av de mest eftertraktade svenska pianisterna av sin generation. Oskar har konserterat i Europa, Ryssland, USA och Asien. Han har alltid sett ett värde i att lyfta och framföra repertoar som ligger utanför den vedertagna klassiska huvudfåran. Oskar har ägnat sig speciellt åt Olivier Messiaen och hans musik. Han var initiativtagare och producent för en av de största Messiaenfestivalerna i världen år 2008.

Etienne Glaser är skådespelare, regissör och manusförfattare. Han utbildades vid Dramatens elevskola och fortsatte därefter utomlands och i Sverige som teater- och operaregissör.
När regissören Suzanne Osten startade barn- och ungdomsteatern Unga Klara engagerade hon Etienne som skådespelare och även som regissör. Han blev känd för svenska folket i Suzanne Ostens filmer Mamma, Bröderna Mozart och Skyddsängel där han även var manusförfattare. Etienne Glaser är i dag också en uppskattad recitatör och föredragshållare.

Biljettbokning

Ordinarie: 290kr
Barn/ungdom/student: 150kr

Abonnemangsbiljett – höstens tre konserter:
Egen reserverad sittplats samt Piano Visions Play
Ordinarie: 750 kr (lösbiljettpris: 870)
Ungdom/student: 350 kr (lösbiljettpris: 450 kr)

Alternativ 1: Kortbetalning online
– biljett att skriva ut eller visa i smartphone.

Köp biljett >>

Alternativ 2: Biljettreservation via e-post
– till info@pianovisions.se. Vänligen ange evenemangstitel, konsertdatum samt antal biljetter.
Reserverade biljetter levereras efter betalning via Plus-/Bankgiro per e-post eller brev.

Alternativ 3:
Biljetter säljs även i mån av tillgång vid entrén innan konserten. Biljettkassan öppnar 45 minuter innan konserten. Betala med kort, Swish eller kontant.

facebookiconFölj, dela och bjud in vänner till
evenemanget på Facebook!