Pianomusik på Konstakademien

Konserter säsongen 2017/2018:

Per Tengstrand

24 september 2017, kl 16.00

Per Tengstrand är en av våra mest internationella artister som regelbundet framträder med orkestrar runt hela världen. Just nu är han i full färd med att spela Beethovens samtliga sonater och på Konstakademien i september får vi bland annat höra två av de mest spelade och omtyckta sonaterna, ”Appassionata” och ”Spöksonaten”.

Mer info & biljetter >>


Gloria Campaner

5 november 2017, kl 16.00

Gloria Campaner är en av de intressantaste pianisterna inom den moderna italienska pianotraditionen. Hon har vunnit inte mindre än 40 internationella och nationella tävlingar för sitt eleganta och poetiska pianospel. Gloria är även känd för att våga tänja på gränser och skapa inovativa konsertproduktioner. På Konstakademien i november framträder hon i sällskap med den italienske videokonstnären Luca Scarzella som just avslutat en produktion på La Scalaoperan.

Mer info & biljetter >>


Mats Widlund

10 december 2017, kl 16.00

Mats Widlund är en av Sveriges mest etablerade pianister med ett mångsidigt yrkesliv både som internationell solist och kammarmusiker, festivalarrangör, masterclasslärare samt professor vid Kungl. Musikhögskolan. På Konstakademien framträder Mats med musik av Beethoven, Schubert, Edlund och Stravinsky.

Mer info & biljetter >>


Zlata Chochieva

21 januari 2018, kl 16.00

Zlata Chochieva tillhör den unga generationen lysande pianister som under senaste åren fått stor internationell uppmärksamhet. Zlata har lovordats för sina poetiska och virtuosa inspelningar i många ledande musiktidsskrifter. ”Poetic and pianistic command could hardly go further” skriver tidsskriften Grammophone om hennes inspelning av Chopins etyder.

Mer info & biljetter >>


Inese Klotina

25 februari 2018, kl 16.00

Inese Klotina är född, uppvuxen och utbildad i Riga och är idag en svensk eftertraktad solist och kammarmusiker. Inese har vunnit många prestigefyllda priser i samband med studier på Guildhall School i London och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon har uppmärksammats för sina lysande tolkningar av den ryske kompositören Nicolai Medtners pianoverk och på Konstakademien kommer några av Medtners mästerverk att möta musik av Schumann och Beethoven.

Mer info & biljetter >>


Bengt Forsberg

18 mars 2018, kl 16.00

Bengt Forsberg är en av Sveriges mest intressanta och rutinerade pianosolister och kammarmusiker. Han intar något av en särställning i svenskt musikliv genom att ständigt belysa och framföra ovanliga verk av kända tonsättare såväl som oförtjänt åsidosatta verk av mindre kända eller udda kompositörer.
På Konstakademien möter vi honom med musik av Kaprálová, Janácek, Novák och Dukas.

Mer info & biljetter >>


Bara Barock på Konstakademien

22 april 2018, kl 16.00

Mayumi Kamata och Anna Paradiso Laurin är två klavervirtuoser med Stockholm som hemmahamn men med hela världen som spelplan. Musik för klavikord och cembalo står i centrum för denna spännande resa i barockens värld där Dan Laurin, en av vår tids ledande blockflöjtister, blir vår ciceron.

Mer info & biljetter >>


Säsongsabonnemang

Köp ett säsongsabonnemang till Pianomusik på Konstakademien senast 30 juni och få 100 kr boka tidigt-rabatt samt fri tillgång till videoarkiv och livestreaming under hela säsongen.

Köp abonnemang >>

Plats: Konstakademien, Fredsgatan 12, Stockholm (T-bana T-centralen, Buss 62)